Ochutnávka různě čepovaných piv
Pivo se dá čepovat na různé způsoby. A podle rčení: “Sládek pivo vaří, ale výčepní jej dělá”, má výčepní největší vliv na to, jak bude pivo chutnat. Seznámíte se s tím jak načepovat Hladinku, Mlíko, Šnyt a Čochtana a zároveň zjistíte, že pokaždé budete vnímat jinou chuť jednoho a toho samého piva. Nevěříte? Tak to je pravý čas si to ověřit…
Výroba piva - trocha vyšší pivní teorie
Z čeho se pivo vyrábí snad každý ví, ale jaký je rozdíl mezi spodně a svrchně kvašeným pivem už není všeobecně známo. Jak probíhá výroba piva a jaká je jeho cesta až k Vám? Proč po některém pivu někoho bolí hlava a někoho ne? Co pivu nejvíce ublíží? Toto a mnoho dalšího o výrobě piva se dozvíte na “Zážitkovém pivu“.
Ze stejné pípy a přesto jinak chutná!
Mnoho lidí nevěří, že ze stejného výčepu se dá, na jeden zátah, načepovat pivo, které bude chutnat jinak a přitom bude vypadat skvěle. A pokud patříte mezi ty, kteří již vědí, víte také které z těch piv vás nejvíce nakopne a proč? Je to o procesu, který umí dodržet jen mistři. Správně skladovat, správně umýt sklo a pak správně načepovat. A tím řídit chutě! Tak na zdraví…
Pivně čistá sklenice, to není jen teorie
Pokud vám nechutná pěna na pivu, což i mě dlouhou dobu nechutnala, tak vězte, že se na tomto špatném vjemu podílí nejen styl čepování, ale hlavně stav skla, do kterého je pivo čepováno. V rámci zážitkového piva si uděláme pokus, který odhalí “pivně čisté sklo”. A také uvidíte, jak taková starost o čisté sklo vypadá.
Také vám nechutná pivní pěna?
A přitom je to taková lahoda 🙂 Je na čase ochutnat jak má správně chutnat a začít umět vnímat rozdíly. I toto bude součástí “Zážitkového piva“.
Proč si zarezervovat zážitek?
Češi patří bezesporu ke špičce mezi národy, v konzumaci piva. Máme však k tomuto nápoji spoustu předsudků a to je škoda. Přijďte si konfrontovat své znalosti a vyzkoušet jak si vychutnat správně načepované pivo. Nebudete litovat a rozšíříte řady těch, kterým české pivo a emoce s jeho pitím spojené nejsou lhostejné. Rezervace.
Co je obsahem?
Konzumace – v rámci večera je pro vás připravena neomezená konzumace piv. Jen o pivu to není, bude o vás postaráno i s vhodnými jednoduchými pokrmy vhodnými k pivu, a to vždy podle restaurace, kde se zrovna potkáme.
Výklad – dozvíte se něco o historii Plzeňského Prazdroje, o výrobě piva, o cestě piva k vám a hlavně o tom, jakou nezastupitelnou roli má správný výčepní. A to vše vtipnou formou.
Otázky – určitě se budete chtít zeptat nebo se podělit se svými zkušenostmi a toto je ideální prostor.
Ochutnávání – těšte se na Hladinku, Šnyt, Mlíko a Čochtana, ale také na vícebarevné pivo.